Ingredience:
- 8 – 12 kedluben
- 400 g mletého vepřového masa
- 100 g uzeného boku
- 2 stroužky česneku
- mletý kmín, provensálské bylinky
- 50 g slaniny, menší cibule
- svazek mladé karotky, sůl, divoké koření
- 30 g másla
Všechny kedlubny řádně očistíme, oloupeme, u kořene je pravidelně zařízneme a kulatým vypichovákem je shora vydlabeme, aby vznikly mističky. Vyřezané kousky kedluben pokrájíme a spolu s cibulí je vložíme do
pečicí nádoby. Přidáme kousky slaniny, divoké koření a kousek másla. Vnitřek kedluben naplníme směsí připravenou z mletého vepřového masa, uzeného boku vyšlehaného s trochou vody, prolisovaného česneku, soli a koření. Kedlubny spolu s ostatní zeleninou pozvolna dusíme v troubě. Před koncem přidáme mladou karotku a dopečeme při vyšší teplotě bez poklice. Podáváme s chlebem nebo bramborami.
Budou se vám hodit: