info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Plněné kedlubny

MasovéRecepty
24. 5. 2021
Plněné kedlubny

Ingredience:

  • 8 – 12 kedluben
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 100 g uzeného boku
  • 2 stroužky česneku
  • mletý kmín, provensálské bylinky
  • 50 g slaniny, menší cibule
  • svazek mladé karotky, sůl, divoké koření
  • 30 g másla
Všechny kedlubny řádně očistíme, oloupeme, u kořene je pravidelně zařízneme a kulatým vypichovákem je shora vydlabeme, aby vznikly mističky. Vyřezané kousky kedluben pokrájíme a spolu s cibulí je vložíme do pečicí nádoby. Přidáme kousky slaniny, divoké koření a kousek másla. Vnitřek kedluben naplníme směsí připravenou z mletého vepřového masa, uzeného boku vyšlehaného s trochou vody, prolisovaného česneku, soli a koření. Kedlubny spolu s ostatní zeleninou pozvolna dusíme v troubě. Před koncem přidáme mladou karotku a dopečeme při vyšší teplotě bez poklice. Podáváme s chlebem nebo bramborami.
 

Budou se vám hodit: