info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPlněné žampiony s čočkou a slaninou

Plněné žampiony s čočkou a slaninou

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Plněné žampiony s čočkou a slaninou

Ingredience:

  • 600 g čerstvých žampionů
  • 300 g vepřové plece nebo krkovice
  • 200 g anglické slaniny
  • 150 g cibule
  • 80 g česneku
  • 450 g čočky
  • sádlo, sůl, drcený kmín, provensálské koření
Čočku namočte a nechte hodinu natáhnout vodu, pak ji slijte, vložte do studené vody a vařte spolu s provensálským kořením do měkka. Žampiony oloupejte a vylomte z nich nožky.  Vepřové maso a polovinu slaniny semelte, ochuťte solí, kmínem a česnekem. S trochou vody pak vymíchejte směs a tou naplňte hlavičky žampionů. Nakrájenou cibuli opečte na tuku spolu se zbývající slaninou, kousky česneku a drobně nakrájenými nožkami žampionů. Tuto směs vmíchejte do uvařené a osolené čočky a vše vložte do vymaštěného pekáče. Do čočky pak zatlačte naplněné hlavičky hub a vše dejte zvolna péci do trouby. Podávejte se sterilovanou zeleninou nebo salátem z kysaného zelí.
 

Budou se vám hodit: