Ingredience:
- 600 g čerstvých žampionů
- 300 g vepřové plece nebo krkovice
- 200 g anglické slaniny
- 150 g cibule
- 80 g česneku
- 450 g čočky
- sádlo, sůl, drcený kmín, provensálské koření
Čočku namočte a nechte hodinu natáhnout vodu, pak ji slijte, vložte do studené vody a vařte spolu s provensálským kořením do měkka. Žampiony oloupejte a vylomte z nich nožky. Vepřové maso a polovinu slaniny semelte, ochuťte solí, kmínem a česnekem. S trochou vody pak vymíchejte směs a tou naplňte hlavičky žampionů. Nakrájenou cibuli opečte na tuku spolu se zbývající slaninou, kousky česneku a drobně nakrájenými nožkami žampionů. Tuto směs vmíchejte do uvařené a osolené čočky a vše vložte do vymaštěného
pekáče. Do čočky pak zatlačte naplněné hlavičky hub a vše dejte zvolna péci do trouby. Podávejte se sterilovanou zeleninou nebo salátem z kysaného zelí.
Budou se vám hodit: