Ingredience:
- 4 ks sýru Hermelín
- černé a zelené olivy
- 50 g paprikového salámu
- sterilované papriky
- petrželová nať
Plněný hermelín připravíte docela snadno, potřebujete k tomu pouze trochu trpělivosti. Sýr musí být středně zralý, uvnitř ani ne tvarohový a ani tekoucí. Rozkrojte ho opatrně naplocho a vzniklé poloviny opatrně vydlabejte. Vnitřek sýru pak v
misce promíchejte s posekanými olivami. Zelené olivy doplňte třeba posekanými sterilovanými paprikami, černé olivy petrželovou natí a podobně. Do vybraných hermelínových „misek“ vmáčkněte silnější kolečko salámu a vložte zpět sýr s olivami. Obě poloviny přimáčkněte k sobě, naplněný hermelín zabalte do originálního obalu a uložte do lednice. Po vychladnutí ho krájejte a podávejte.
Budou se vám hodit: