info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Plněný zelný list

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Plněný zelný list

Ingredience:

  • 500 g hlávkového zelí
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 200 g uzeného boku (anglické slaniny)
  • 1 vejce
  • 50 ml smetany
  • hrstka strouhanky
  • 1 větší cibule, sádlo, sůl, drcený kmín
  • muškátový květ, cukr, ocet
Očištěnou hlávku zelí vložte na chvilku do vroucí vody. Poté nechte okapat a svlečte svrchní listy. Z nich vykrojte tuhé žebro a do jednotlivých listů pak vložte náplň. Tu připravíte tak, že do mletého masa vmícháte na kostičky nakrájený uzený bok, sůl, muškátový květ, smetanu, vejce a trochu strouhanky. Jednotlivé listy zaviňte a obtočte plátky uzeného boku či slaniny. Pečící nádobu důkladně vymažte sádlem, posypte drceným kmínem a nakrájenou cibulí. Přidejte drobně nakrájené odřezky zelí, podlijte trochu vodou, osolte a navrch vložte závitky. Vše pečte přikryté poklicí v troubě nejprve velmi zvolna. Nakonec dopečte razantněji a výpek ochuťte trochou cukru a octa. Podávejte s chlebem nebo vařenými brambory či rýží.
 

Budou se vám hodit: