info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Pohankové karbanátky

ReceptyBez masa
2. 11. 2021
Pohankové karbanátky

Ingredience na 4 porce:

  • 100 g pohankové lámanky,
  • 300 ml zeleninového vývaru bez glutamanu,
  • 2 mrkve,
  • 1 šalotku nakrájenou najemno,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1 lžičku majoránky,
  • ½ svazku nasekané pažitky,
  • tuk na smažení
 
Pohanku zalijeme horkým vývarem a necháme v hrnci pod pokličkou 15 minut nabobtnat. Mezitím nastrouháme mrkve. Nabobtnanou pohanku pak smícháme s šalotkou, česnekem, majoránkou, pažitkou a nastrouhanou mrkví. Osolíme, opepříme a vytvarujeme malé, ploché karbanátky. V pánvi rozpálíme tuk a karbanátky na něm osmažíme z obou stran. Podáváme s dipem z bílého jogurtu, kopru a česneku.
 

Budou se vám hodit: