Ingredience:
- 3 ks cibule,
- 3 ks středně velké řepy,
- 3 ks jablek (ne příliš kyselých),
- kmín,
- strouhaný čerstvý křen,
- olivový olej,
- tamari (přírodní sojová omáčka),
- ½ litru zeleninového vývaru,
- trochu 100% jablečného moštu,
- umeocet,
- petrželka nebo kopr,
- uzené tofu
Cibuli, řepu a jablka oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, kmín a červenou řepu. Zalijeme ½ litrem zeleninového vývaru, vaříme cca 20 minut. Přidáme kostičky jablek a trochu jablečného moštu. Provaříme ještě 10 minut, polévku rozmixujeme, dochutíme umeoctem, tamari a nakonec vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a pokrájené uzené tofu. Posypeme bylinkami.
Budou se vám hodit: