info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyPolévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

ReceptyPolévky
12. 10. 2021
Polévka z červené řepy

Ingredience:

  • 3 ks cibule,
  • 3 ks středně velké řepy,
  • 3 ks jablek (ne příliš kyselých),
  • kmín,
  • strouhaný čerstvý křen,
  • olivový olej,
  • tamari (přírodní sojová omáčka),
  • ½ litru zeleninového vývaru,
  • trochu 100% jablečného moštu,
  • umeocet,
  • petrželka nebo kopr,
  • uzené tofu 
Cibuli, řepu a jablka oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, kmín a červenou řepu. Zalijeme ½ litrem zeleninového vývaru, vaříme cca 20 minut. Přidáme kostičky jablek a trochu jablečného moštu. Provaříme ještě 10 minut, polévku rozmixujeme, dochutíme umeoctem, tamari a nakonec vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a pokrájené uzené tofu. Posypeme bylinkami.
 

Budou se vám hodit: