Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 100 g krystalového cukru
- 150 g másla
- 20 g droždí
- 3 polévkové lžíce mléka
- 1 citron (kůra)
Cukrování:
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Na
vále vypracujte těsto. Do proseté mouky vytvořte důlek, do něj přidejte droždí, cukr a teplé mléko, následně přidejte změklé máslo a citronovou kůru. Z vypracovaného těsta vytvořte bochánky a ty vložte do hrnce se studenou vodou. Bochánky jsou vykynuté, jakmile vyplavou na hladinu (což bude trvat asi 2 hodiny). Připravte si tukem vymazaný pekáček, vyskládejte jej potápkami a dejte péct. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut. Ještě teplé potápky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.