info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPresovaný vepřový bůček s bramborovou kaší a omáčkou z jablečného cideru

Presovaný vepřový bůček s bramborovou kaší a omáčkou z jablečného cideru

ReceptyMasové
20. 12. 2012
Doba přípravy: 240 min
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 4063

Ingredience (4 porce):

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti
  • 2 cibule
  • 0,9 dl jablečného cideru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • celý černý pepř,
  • bobkový list,
  • badyán
  • sůl
1. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 0,6 l jablečného cideru

2. Vložte do trouby předehřáté na 150 ̊ C a pečte cca 4 hodiny.

3. Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.

4. Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.

Příprava šťávy: 5. Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.

6. Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.

K přípravě receptu se vám bude hodit