Ingredience na 4 porce:
- 4 pstruhové filety,
- 8 lístků šalvěje,
- 4 - 6 oloupaných brambor,
- sůl, pepř,
- 2 lžíce másla,
- 2 snítky tymiánu,
- 2 stroužky česneku;
příloha:
- 4 pomeranče,
- 2 čekanky,
- 2 lžíce másla,
- sůl, pepř,
- 200 ml vína
Z filetů odkrojíme podélně břišní část a zbytek rozdělíme na dva stejně veliké kusy. Na každý kousek filetu položíme jeden lístek šalvěje. Z brambor postupně děláme dlouhou špagetu a tu pak navineme na filety. Do
pánve dáme máslo a filety obalené v bramborové špagetě na něm opékáme. Osolíme a přidáme lístky tymiánu a posekaný česnek. Z pomerančů okrojíme kůru i s bílou slupkou a vyřežeme z nich měsíčky dužiny. Ze zbytků pak vymačkáme šťávu. Čekankové puky rozkrojíme napůl. V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a vložíme do ní půlky čekanky. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou. Až se víno vyvaří, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě chvilku dusíme. Nakonec přidáme máslo. Čekanku vyndáme z pánve, odstraníme středy a zbytek servírujeme s opečenými filety v bramborovém kabátku a lehce podušenými měsíčky pomerančů.
Budou se vám hodit: