Teplota vody v hlavní roli
Různé druhy vyžadují odlišnou teplotu vody pro optimální vyluhování. Například černé a bylinné čaje se zalévají vařící vodou, zelené vyžadují nižší teplotu vody. Použití příliš horké vody může způsobit hořkost, zatímco příliš chladná voda nezajistí dostatečné uvolnění chutí. S
chytrou konvicí PRESIDENT si můžete nastavit ohřev vody na požadovanou teplotu. Jediným stisknutím ji ohřejete na 40, 80, 90, 95, nebo 100 °C. Výhodou je regulace teploty, konvice bude po ohřevu udržovat nastavenou teplotu po dobu 30 minut. Pokud nemáte doma konvici tohoto typu, teplotu můžete zkontrolovat i
kuchyňským teploměrem.
Crrr! Každá minuta se počítá
Také doba luhování je pro skvělou chuť čaje stěžejní, i ta se u jednotlivých druhů liší. Pokud budete čaj luhovat příliš dlouho, může zhořknout. Pokud naopak příliš krátce, chuť čaje se nemusí plně rozvinout. Pro optimální dobu luhování, kterou zajistíte dokonalou chuť, doporučujeme použít
minutku.
Cold brew, ledové osvěžení
Dáváte přednost studeným nápojům? Vychutnejte si ledový čaj, který připravíte metodou studeného luhování. Cold brew vyžaduje více času, ovšem výsledný nápoj má jemnější chuť a méně hořkosti. Luhování probíhá pomalu, ideálně přes noc v lednici. Takto připravený sceďte, případně doslaďte a podávejte s ledem, plátky citrusů a mátou. Pokud hledáte ideálního pomocníka, pořiďte si skleněnou
konvici, jejíž součástí je prostorné nerezové vyluhovací sítko. Nádoba je úzká, takže ji pohodlně umístíte do dvířek lednice. Navíc je vyrobena ze žáruvzdorného borosilikátového skla, můžete v ní čaj uvařit i klasickým způsobem.