Ingredience
- 150 g červené čočky
- 400 g rajčat v plechovce
- 300 ml rajčatové šťávy
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce nasekaných sušených rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 mrkev krájená
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 3 lžíce kokosového oleje
- římský kmín dle chuti
- bobkový list
- sůl, pepř
Celer, cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na menší kousky a vše orestujte na oleji. K orestované zelenině přidejte protlak, rajčatovou šťávu, rajčata, propláchnutou čočku, vývar, bobkový list, kmín, sůl a pepř. Vařte do momentu změknutí čočky. Polévku rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru, podávejte sypané sušenými rajčaty s olejem.
TIP: Pro hrubší strukturu polévky uvařte zvlášť 4 lžíce barevné čočky gurmán a při servírování podávejte jako zeleninovou vložku v polévce.