info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Rakytníkové makronky

Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **

Ingredience:

  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 ks vaječných bílků
  • špetka soli
  • gelová potravinářská barva dle potřeby
  • 55 g cukru krupice
Pro náplň:
  • 30 g cukru krupice
  • 80 g smetany 33%
  • 230 g bílé čokolády
  • gelová potravinářská barva dle potřeby
  • 10 g sušeného rakytníku nebo rakytníkové marmelády
1. Mandlovou mouku a moučkový cukr prosejte do větší mísy a promíchejte.

2. Bílky se špetkou soli a gelovou potravinářskou barvou ušlehejte do lehkého sněhu, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte do momentu vyšlehání hustého sněhu. Zlehka vmíchejte směs mouky a cukru.

3. Pomocí zdobícího sáčku naneste hmotu na silikonovou formu a nechte makronky 20 min zaschnout.

4. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C cca 18 minut.

5. Makronky nechte vychladnout na pečící formě.

6. 33% smetanu s krupicovým cukrem povařte do rozpuštění cukru

7. Přidejte čokoládu a krátce povařte, až se čokoláda rozpustí, vmíchejte gelovou potravinářskou barvu a sušený rakytník.

8. Po vychladnutí  naneste na makronky, které k sobě přilepíte spodní stranou.

9. Mezi makronky můžete vložit čerstvý rakytník.

K přípravě receptu se vám bude hodit