1.Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, trochou vody a mírně osolte. Připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
2. Kozí sýr smíchejte s pažitkou, dochuťte solí a pepřem. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne a pomocí formy vytvořte ravioly a naplňte je dochuceným sýrem.
3. Rajčata nakrájená na čtvrtky dejte na plech společně s neoloupaným česnekem, pokapejte olejem, posypte 1 lžičkou cukru, ochuťte solí, pepřem a pečte v troubě při 190° C do momentu zkaramelizování.
4. Ravioly vařte v osolené vodě.
5. K oloupanému pečenému česneku přilijte zbylý olivový olej, vinný ocet, cukr, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Přidejte nakrájenou pažitku, špenátové listy, uvařené okapané ravioly, olivy, pečená rajčata a opět zlehka promíchejte.
6. Podávejte sypané kozím sýrem a praženými piniovými ořechy.