info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaRavioli se špenátem a ricottou

Ravioli se špenátem a ricottou

ReceptyBez masa
10. 8. 2020
Ravioli se špenátem a ricottou - obrázek

Ingredience:
  • 400 g hladké mouky,
  • 3 vejce,
  • 100 g listového špenátu,
  • 300 g ricotty,
  • 5 lžic strouhaného parmazánu,
  • muškátový oříšek,
  • máslo,
  • sůl
 Těsto: mouku smíchejte se 3 vejci, vodou a solí a připravte těsto, které necháte v potravinové fólii hodinu v chladu odležet.

Náplň: špenát poduste na másle, sceďte, vymačkejte, posekejte a vraťte na pánev. Přidejte ricottu, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl, dobře promíchejte. Do odstavené směsi vmíchejte vejce a nechejte v chladu odpočinout.

Ravioli: těsto rozválejte a rozdělte na poloviny a pomocí formy na ravioli, které povařte cca 7 minut
v osolené vodě s kapkou oleje.
Budou se vám hodit: