Ingredience na 4 porce:
těsto:
- 300 g hladké mouky,
- 2 vejce,
- 4 žloutky,
- sůl,
- 1 lžíce vody,
- 1 lžíce olivového oleje;
náplň:
- 200 g uvařeného masa z kapra,
- 2 žloutky,
- 3 lžíce strouhaného parmazánu,
- posekaná majoránka,
- špetka muškátového oříšku,
- 2 lžíce smetany (33 % tuku),
- citronová šťáva z ½ citronu,
- sůl, pepř;
omáčka:
- 1 šalotka,
- 2 lžíce másla,
- 100 ml bílého vína,
- 200 ml rybího vývaru,
- sůl, pepř,
- estragon,
- kopr,
- majoránka
Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme do hladké koule. Zabalíme do fresh fólie a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Připravíme si krémovou bylinkovou omáčku. V
kastrůlku rozpustíme 1 lžíci másla a necháme na něm změknout cibulku. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme vyvařit. Přilijeme rybí vývar a necháme provařit. Vypneme plyn a zahustíme zbytkem másla. Stále mícháme a necháme zhoustnout. Potom přidáme posekané bylinky. Na náplň do raviol smícháme všechny ingredience. Rozválíme těsto. Plát těsta přendáme na prkénko posypané moukou a formičkou naznačíme kolečka. Natřeme vodou a naplníme připravenou směsí náplní. Překryjeme druhým plátem těsta. Přimáčkneme a formičkou vykrojíme ravioli. Hotové vykrájené ravioli vhodíme do vroucí osolené vody. Po dvou minutách je vylovíme a zalijeme omáčkou posypeme parmazánem a posekanou pažitkou.
Budou se vám hodit: