info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Ravioli z kapra

MasovéRecepty
7. 11. 2021
Ravioli z kapra

Ingredience na 4 porce:

těsto:
  • 300 g hladké mouky,
  • 2 vejce,
  • 4 žloutky,
  • sůl,
  • 1 lžíce vody,
  • 1 lžíce olivového oleje;
náplň:
  • 200 g uvařeného masa z kapra,
  • 2 žloutky,
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu,
  • posekaná majoránka,
  • špetka muškátového oříšku,
  • 2 lžíce smetany (33 % tuku),
  • citronová šťáva z ½ citronu,
  • sůl, pepř;
omáčka:
  • 1 šalotka,
  • 2 lžíce másla,
  • 100 ml bílého vína,
  • 200 ml rybího vývaru,
  • sůl, pepř,
  • estragon,
  • kopr,
  • majoránka
Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme do hladké koule. Zabalíme do fresh fólie a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Připravíme si krémovou bylinkovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme 1 lžíci másla a necháme na něm změknout cibulku. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme vyvařit. Přilijeme rybí vývar a necháme provařit. Vypneme plyn a zahustíme zbytkem másla. Stále mícháme a necháme zhoustnout. Potom přidáme posekané bylinky. Na náplň do raviol smícháme všechny ingredience. Rozválíme těsto. Plát těsta přendáme na prkénko posypané moukou a formičkou naznačíme kolečka. Natřeme vodou a naplníme připravenou směsí náplní. Překryjeme druhým plátem těsta. Přimáčkneme a formičkou vykrojíme ravioli. Hotové vykrájené ravioli vhodíme do vroucí osolené vody. Po dvou minutách je vylovíme a zalijeme omáčkou posypeme parmazánem a posekanou pažitkou.
 

Budou se vám hodit: