Doba přípravy: 20 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 1455
Ingredience (4 porce):
Ingredience na těsto:
200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
2 vejce
voda
sůl
Ingredience:
800 g loupaných rajčat v plechovce
500 ml kuřecího vývaru
200 g ricotty
50 g bazalky
50 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce jemně nasekané cibule
1 lžíce strouhaného parmezánu
brambory na zahuštění (cca 2 ks)
muškátový oříšek
citrónová kůra
sůl, pepř
cukr dle chuti
tymián
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci a trochou vody, připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
2. Ricottu smíchejte s nastrouhaným parmezánem, citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, dochuťte solí a pepřem. Směs promíchejte.
3. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne, pomocí formy utvořte plněné těstoviny.
4. Raviolini vařte v osolené vodě do momentu vyplavání na hladinu (cca 2-3 minuty). Po vyjmutí z vody pokapejte olivovým olejem a dejte stranou.
5. Na oleji zpěňte cibuli, nasekaný česnek a oloupané na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, přidejte rajčata, cukr, tymián, sůl, pepř, přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor.
6. Odstraňte tymián a vše rozmixujte dohladka s přidáním bazalkových listů. Raviolini vložte do polévky a podávejte.
Tip: hotovou polévku můžete zakápnout smetanou a ozdobit bazalkou.