info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyRaviolini plněné ricottou a bazalkou v rajčatové polévce

Raviolini plněné ricottou a bazalkou v rajčatové polévce

PolévkyRecepty
7. 8. 2016
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1455

Ingredience (4 porce):

Ingredience na těsto:
  • 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
  • 2 vejce
  • voda
  • sůl
  •  
Ingredience:
  • 800 g loupaných rajčat v plechovce
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200 g ricotty
  • 50 g bazalky
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce jemně nasekané cibule
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • brambory na zahuštění (cca 2 ks)
  • muškátový oříšek
  • citrónová kůra
  • sůl, pepř
  • cukr dle chuti
  • tymián
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci a trochou vody, připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.

2. Ricottu smíchejte s nastrouhaným parmezánem, citrónovou kůrou, muškátovým oříškem, dochuťte solí a pepřem. Směs promíchejte.

3. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne, pomocí formy utvořte plněné těstoviny.

4. Raviolini vařte v osolené vodě do momentu vyplavání na hladinu (cca 2-3 minuty). Po vyjmutí z vody pokapejte olivovým olejem a dejte stranou.

5. Na oleji zpěňte cibuli, nasekaný česnek a oloupané na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, přidejte rajčata, cukr, tymián, sůl, pepř, přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor.

6. Odstraňte tymián a vše rozmixujte dohladka s přidáním bazalkových listů. Raviolini vložte do polévky a podávejte.

Tip: hotovou polévku můžete zakápnout smetanou a ozdobit bazalkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit