info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyRaw cupcakes s kopřivovým krémem

Raw cupcakes s kopřivovým krémem

Raw cupcakes s kopřivovým krémem - obrázek


Na 24 mini cupcakes:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 100 g mandlových plátků
  • 60 g dýňových semínek
  • 20 ks sušených datlí nebo fíků
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
Postup:
Ořechy, mandle a semínka nahrubo rozmixujte, přidejte datle nebo fíky, kokosový olej, skořici, sůl a mixujte, dokud se suroviny nespojí. Výslednou hmotu rozdělte do papírových košíčků vložených do plechu na cupcakes. Rukou vytvarujte a dejte do lednice vychladit a ztuhnout. Košíčky poté naplňte připraveným kopřivovým krémem.
 

Kopřivový krém:

  • 400 ml hotového kokosového krému
  • 200 g kokosového másla (viz níže)
  • 4 lžíce raw javorového sirupu
  • 1 citron
  • 30 g listů čerstvých kopřivových listů
Postup:
Listy kopřiv 2 minuty namáčejte v teplé vodě. Usušte a rozmixujte s 1 lžící citronové šťávy, přidejte kokosový krém, kokosové máslo, javorový sirup, nastrouhanou citronovou kůru a vypracujte v hladkou hmotu, kterou naplníte zdobicí sáček.


Kokosové máslo:

200 g strouhaného kokosu
100 g raw kokosového oleje
vanilkový extrakt dle chuti
Všechny ingredience rozmixujte do konzistence povoleného másla. 


K přípravě se vám budou skvěle hodit: