Na 24 mini cupcakes:
- 200 g vlašských ořechů
- 100 g mandlových plátků
- 60 g dýňových semínek
- 20 ks sušených datlí nebo fíků
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
Postup:
Ořechy, mandle a semínka nahrubo rozmixujte, přidejte datle nebo fíky, kokosový olej, skořici, sůl a mixujte, dokud se suroviny nespojí. Výslednou hmotu rozdělte do papírových košíčků vložených do plechu na cupcakes. Rukou vytvarujte a dejte do lednice vychladit a ztuhnout. Košíčky poté naplňte připraveným kopřivovým krémem.
Kopřivový krém:
- 400 ml hotového kokosového krému
- 200 g kokosového másla (viz níže)
- 4 lžíce raw javorového sirupu
- 1 citron
- 30 g listů čerstvých kopřivových listů
Postup:
Listy kopřiv 2 minuty namáčejte v teplé vodě. Usušte a rozmixujte s 1 lžící citronové šťávy, přidejte kokosový krém, kokosové máslo, javorový sirup, nastrouhanou citronovou kůru a vypracujte v hladkou hmotu, kterou naplníte zdobicí sáček.
Kokosové máslo:
200 g strouhaného kokosu
100 g raw kokosového oleje
vanilkový extrakt dle chuti
Všechny ingredience rozmixujte do konzistence povoleného másla.