Ingredience:
- 250 g těstovin
- 120 g balkánského sýra
- 100 g černých oliv
- 140 g mini rajčat
- olivový olej
- vinný ocet
- citronová šťáva
- sůl, bazalka, saturejka, pepřové koření
Do vody na těstoviny dejte sůl a trochu vinného octa, přiveďte ji k varu a vložte těstoviny. Vařte je zvolna tak, aby uvnitř byly ještě pevné. Uvařené sceďte a prolijte studenou vodou, aby se rychle zchladily. Když okapou, zalijte je polovinou dresinku, který namícháte v
misce z vinného octa, citronové šťávy, soli, olivového oleje a posekaných bylinek. Dresink je dobré důkladně třít nebo šlehat, aby se všechny jeho součásti dobře prolnuly. Ochucené těstoviny vložte do lednice. Až před podáváním do nich přimíchejte druhou část dresinku a na kostičky nakrájený sýr, překrájená rajčata a černé olivy. Nakonec salát přivoňte čerstvým pepřovým kořením. Zvláštní chuť salát získá, když je konzumovaný s hustým smetanovým jogurtem.
Budou se vám hodit: