Ingredience:
- 2 ks Rib eye steaku á 300 g (maso z vysokého roštěnce),
- olivový olej,
- tymián,
- rozmarýn
Salsa picante:
- 1 zelená cibule,
- 1 červená paprika,
- 2 rajčata,
- 4 stroužky česneku,
- 1 svazek listové petrželky,
- ½ svazku koriandru,
- ½ šálku olivového oleje,
- 5 lžic vinného červeného octa,
- pepř, sůl
Maso narušíme
tenderizérem a vetřeme do něj olivový olej smíchaný s nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Necháme chvíli odležet, pak opečeme na grilu nebo na pánvi zprudka z obou stran a dáme dopéct do trouby. Solíme až po grilování. Hotové maso necháme zatáhnout 4 minuty, potom ho rozkrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou. Salsa: Všechny suroviny nadrobno nakrájíme nebo posekáme a smícháme s olivovým olejem, octem, pepřem, solí. Podáváme k Rib eye steaku.
Budou se vám hodit: