Ingredience:
- 500 g rýže
- 40 ml olivového oleje
- 1 litr silného vývaru
- 70 g cibule nebo šalotky
- uzená makrela
- sklenice hub zavařených v octě
- sůl, petrželová nať
- 120 ml bílého vína
Na oleji nejprve osmahněte jemně pokrájenou šalotku, poté přidejte rýži a opékejte ji, až se důkladně rozpálí. Následně přilijte víno a když zasyčí, přidejte pokrájené kyselé houby a vzápětí vše zalijte částí vývaru. Míchejte a dolévejte vývar, až rýže změkne a pohltí většinu tekutiny. V té době přidejte do rizota nasekané kousky uzené ryby a nasekanou petrželovou nať. Vše promíchejte a nechte krátce pod poklicí dotáhnout. Pokud máte v konzervovaných houbách kousky zeleniny, můžete je využít při zdobení pokrmu. Rizoto doplňte na páře ohřátými filety uzené ryby a podávejte.
Budou se vám hodit: