info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéRizoto s uzenou rybou a kyselými houbami

Rizoto s uzenou rybou a kyselými houbami

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Rizoto s uzenou rybou a kyselými houbami

Ingredience:

  • 500 g rýže
  • 40 ml olivového oleje
  • 1 litr silného vývaru
  • 70 g cibule nebo šalotky
  • uzená makrela
  • sklenice hub zavařených v octě
  • sůl, petrželová nať
  • 120 ml bílého vína
Na oleji nejprve osmahněte jemně pokrájenou šalotku, poté přidejte rýži a opékejte ji, až se důkladně rozpálí. Následně přilijte víno a když zasyčí, přidejte pokrájené kyselé houby a vzápětí vše zalijte částí vývaru. Míchejte a dolévejte vývar, až rýže změkne a pohltí většinu tekutiny. V té době přidejte do rizota nasekané kousky uzené ryby a nasekanou petrželovou nať. Vše promíchejte a nechte  krátce pod poklicí dotáhnout. Pokud máte v konzervovaných houbách kousky zeleniny, můžete je využít při zdobení pokrmu. Rizoto doplňte na páře ohřátými filety uzené ryby a podávejte.
 

Budou se vám hodit: