info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Rostbíf

ReceptyMasové
10. 11. 2021
Rostbíf

Ingredience na 4 porce:

  • 1 kg nízkého roštěnce,
  • 1 větvička rozmarýnu,
  • 3 větvičky tymiánu,
  • mořská sůl,
  • černý pepř,
  • 4 lžíce worcesteru,
  • olivový olej;
příloha:
  • pečené cherry tomaty a čerstvá rukola
 
Tuk na mase nařežeme na kostičky. Bylinky odrhneme a nasekáme. Maso osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a zasypeme bylinkami. Na pánev vlijeme olej a rozpálíme ji. Maso na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 130 °C až 140 °C asi 60 minut. Po upečení necháme maso chvilku odpočinout. Pak ho nakrájíme na slabé plátky a podáváme s pečenými tomaty a rukolou.
 

Budou se vám hodit: