info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Rybí paštika

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Rybí paštika

Ingredience:

  • 700 g čistého rybího masa
  • 100 g tvrdého sýra
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • sůl, mletý kmín, zázvor, saturejka, rozmarýn
  • tymián, muškátový oříšek, kopr
  • 2 citrony
  • 200 ml kysané smetany
  • lžíce medu a kečupu
Libovolné rybí maso zbavené kůže a silných kostí nejprve nožem jemnými řezy prokrájejte tak, aby se malé pružné kosti zkrátily na délku cca 2 - 3 mm. Poté maso spolu s kořením a solí rozsekejte ve strojku s rotujícími noži. Do fáše vmíchejte ovesné vločky a jemně nastrouhaný sýr. Do vymaštěné formy pak vložte paštikovou směs a zvolna ji pečte v troubě ve vodní lázni. Podle velikosti formy asi 30 – 50 minut. Paštiku můžete také zabalit do alobalu a péct přímo na pekáčku. Upečenou paštiku nechte vychladnout a poté ji krájejte a podávejte se smetanou ochucenou medem, citronovou šťávou a trochou kečupu.
 

Budou se vám hodit: