Ingredience:
- 700 g čistého rybího masa
- 100 g tvrdého sýra
- 60 g jemných ovesných vloček
- sůl, mletý kmín, zázvor, saturejka, rozmarýn
- tymián, muškátový oříšek, kopr
- 2 citrony
- 200 ml kysané smetany
- lžíce medu a kečupu
Libovolné rybí maso zbavené kůže a silných kostí nejprve nožem jemnými řezy prokrájejte tak, aby se malé pružné kosti zkrátily na délku cca 2 - 3 mm. Poté maso spolu s kořením a solí rozsekejte ve strojku s rotujícími
noži. Do fáše vmíchejte ovesné vločky a jemně nastrouhaný sýr. Do vymaštěné formy pak vložte paštikovou směs a zvolna ji pečte v troubě ve vodní lázni. Podle velikosti formy asi 30 – 50 minut. Paštiku můžete také zabalit do alobalu a péct přímo na pekáčku. Upečenou paštiku nechte vychladnout a poté ji krájejte a podávejte se smetanou ochucenou medem, citronovou šťávou a trochou kečupu.
Budou se vám hodit: