info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Rybí polévka

MasovéRecepty
7. 11. 2021
Rybí polévka

Ingredience na 4 porce:

rybí vývar:
  • hlava a všechny odřezky z kapra,
  • 1 mrkev,
  • ¼ celeru,
  • 2 kořenové petržele,
  • 1 lžička celého černého pepře;
na polévku:
  • 2 lžíce másla,
  • 2 lžíce nakrájené šalotky,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 100 ml bílého vína,
  • 1 l rybího vývaru,
  • sůl, pepř,
  • muškátový oříšek,
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
  • 1 řapík celeru,
  • uvařené maso z ryby,
  • 100 ml smetany
Nejdříve dáme vařit rybí vývar. Do hrnce s vodou vhodíme hlavu, kosti a odřezky z kapra. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, celý pepř a necháme přijít do varu a vaříme 30 minut. V průběhu varu sbíráme sražené bílkoviny. Potom vývar scedíme a obereme rybí maso. Do druhého hrnce dáme máslo a orestujeme šalotku. Přidáme mouku a zarestujeme.
Vlijeme víno a vyvaříme ho. Vlijeme rybí vývar, přidáme muškátový oříšek, pepř a za stálého míchání necháme provářet. Nakrájíme si kořenovou zeleninu a řapík na kostičky. Rybí maso lehce pokrájíme. 5 minut před dokončením polévky přidáme do hrnce nakrájenou zeleninu, maso z ryby, smetanu a krátce provaříme.
 

Budou se vám hodit: