info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Rychlý mrkvový koláč


Mrkev je jedinečným zdrojem beta-karotenu, tedy provitaminu A, obsahuje spoustu vlákniny, vitaminy B, C a jiné, kyselinu listovou, sodík, draslík, hořčík, železo, selen, fosfor… Potřebujete další „zdravé“ argumenty, abyste si dali bez výčitek pořádnou porci úžasného mrkvového koláče?

Jednoduchý, levný a rychlý recept na netradiční moučník by neměl ve vašem kuchařském repertoáru chybět. Mrkev mu dodá zajímavý vzhled i chuť, máslo jemnost a ořechy lehce pikantní chuť. Obzvláště dobře pak chutná s čerstvou šlehačkou...

Forma na dort rozkládací DELÍCIA ø 28 cm - obrázek

Co budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 300 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g mrkve
  • 120 g másla
  • 120 ml mléka
  • 30 g drcených ořechů
  • 3 lžičky prášku do pečiva

Postup

  1. Vejce a cukr utřete do pěny.
  2. Máslo a mléko zahřejte (nesmí vařit).  Za stálého míchání přidejte k vaječné směsi.
  3. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a přimíchejte do směsi.
  4. Mrkev oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte přebytečnou vodu a vmíchejte do těsta společně s ořechy.
  5. Do vymaštěné a moukou vysypané formy nalijte těsto a pečte cca 30 minut při 200 °C.

Dobrou chuť!