Doba přípravy: 25 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 650
Ingredience (4 porce):
- 115 g vařené bílé rýže
- 50 ml olivového oleje
- 3 vejce
- 2 jarní cibulky
- 1 brambor
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce nasekané listové petrželky
- sůl
- pepř
1. Oloupaný brambor nastrouhejte nahrubo, na pánvi s kapkou oleje orestujte uvařenou rýži,přidejte nastrouhaný brambor, prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku.
2. Orestovanou směs přeložte do misky, přidejte nasekanou petržel, vejce, dochuťte pepřem a solí. Vše řádně promíchejte.
3. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a směs opékejte z obou stran ve tvaru menších bramboráčků do křupava. Osušte od oleje a podávejte teplé.
K přípravě receptu se vám bude hodit