Ingredience:
- 1 mrkev (najemno nastrouhaná),
- ¼ malého celeru (najemno nastrouhaný),
- hrst pokrájených žampionů,
- ¼ šálku nasekaných vlašských ořechů,
- 1 lžíce nasekané petrželky,
- sůl, pepř,
- řepkový olej,
- vývar na podlití,
- 2 hrnky uvařené neloupané rýže,
- 1 a ½ hrnku uvařené čočky,
- 1 vejce
Na oleji orestujeme mrkev, celer, žampiony, vlašské ořechy a petrželku, osolíme, opepříme. Trochu podlijeme vývarem a dusíme do úplného vypaření tekutiny. 1 hrnek rýže s veškerou čočkou a s vejcem rozmixujeme v mixeru. Tuto hmotu smícháme se zeleninovou směsí a přidáme zbylou rýži. Ještě trochu osolíme a opepříme. Vlhkýma rukama tvoříme placičky, které opékáme na troše oleje v
pánvi.