Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 2404
Ingredience (4 porce):
300 g dlouhozrnné rýže
300 g tuňáka v oleji
250 g cherry rajčátek
50 ml vinného červeného octa
50 ml olivového oleje
20 g listové petržele
20 g bazalky (2 lžíce)
20 g koriandru
20 g kaparů
sůl, mletý černý pepř
1. Rýži uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte vychladit.
2. V míse smíchejte vinný ocet s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte do vychladlé rýže.
3. Rajčátka překrájejte na čtvrtky a vsypte do mísy s rýží. Přidejte kapary, kousky tuňáka, nasekané bylinky, osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.
4. Před podáváním zastříkněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.