info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Salát Caesar

ReceptyBez masa
26. 10. 2021
Salát Caesar

Ingredience na 4 porce:

  • 2 římské hlávkové saláty,
  • 1 bageta,
  • ¼ hrnku hoblin čerstvého parmezánu,
  • 2 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu,
  • 8 sardelí,
  • 1 lžička kaparů,
  • 2 stroužky česneku,
  • olivový olej,
  • 2 lžíce dijonské hořčice,
  • 1 lžička worchesterské omáčky,
  • 1 lžička vinného octa,
  • čerstvá šťáva z jednoho citronu,
  • 2 vejce,
  • ½ lžičky čerstvě umletého pepře a soli
Pro přípravu potřebujeme čerstvé žloutky. Pokud si nejsme jisti stářím ani zdrojem vajec, je dobré vejce před použitím 3 minuty povařit. Připravíme zálivku: V misce nebo v mixéru rozetřeme polovinu sardelí, přidáme hořčici, worchester, ocet, citronovou šťávu, oloupaná a zchlazená vejce, pepř a sůl. Důkladně vše ušleháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej. Když směs dosáhne hustoty majonézy, přidáme strouhaný parmezán. Bagetu nakrájíme na kostičky a dozlatova opečeme na česnekovém oleji (2 lžíce oleje a utřený stroužek česneku). Opraný a osušený salát natrháme na větší kusy do mísy, kterou jsme vytřeli stroužkem česneku. Přidáme zbytek nakrájených sardelí, nasekané kapary, hobliny parmezánu a krutonky. Před podáváním přidáme vychlazenou zálivku a opatrně salát promícháme tak, aby zálivka ulpěla na listech salátu.
 

Budou se vám hodit: