Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 4881
Ingredience (4 porce):
4 toastové chleby
4 plátky schwarzwaldské šunky
2 římské saláty
3 lžíce olivového oleje
Na dresink:
4 lžíce majonézy
2 ančovičky
2 stroužky česneku
1 lžička dijónské hořčice
1 lžička worcesteru
1 lžička citrónové šťávy
2 lžíce strouhaného parmezánu
mletý černý pepř
1. Do mísy s majonézou přidejte strouhaný parmezán, hořčici, ančovičky, česnek, worcester, citrónovou šťávu a vše rozmixujte.Případně ochuťte mletým pepřem.
2. Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky a opečte na oleji dokřupava.
3. Na rozpálené pánvi opečte plátky šunky a na ubrousku osušte.
4. Důkladně omyté a osušené listy římského salátu natrhejte na menší kousky, dejte do misky, přidejte dresink a promíchejte.
5. Promíchané salátové listy servírujte v hlubokém talíři s opečenými krutony a šunkou. Ozdobte hoblinkami parmezánu.