Ingredience:
- 150 g bulguru (drcené pšenice semoliny)
- 350 g mrkve
- 350 g celeru
- 300 g brokolice
- 200 g ředkviček
- med, vinný ocet, mořská sůl
- sezamový olej, sezamové semínko
Drcenou pšenici semoliny zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme pod poklicí nabobtnat. Vody dáváme dvojnásobné množství než pšenice. Během 15 minut je bulgur připraven ke konzumaci. Promícháme ho s octem, olejem, osolíme a necháme vychladit. Očištěnou mrkev s celerem nakrájíme na tenké nudličky, přidáme brokolici rozdělenou na malé růžičky a vše zalijeme vroucí vodou. Spaříme 2 minuty, pak zeleninu scedíme a ochladíme studenou vodou. Ředkvičky pokrájíme na kousky, přimícháme k nim zeleninu, med, sůl a olej. Nakonec přidáme bulgur a dochutíme octem. Salát podáváme vychlazený, posypaný semínky.
Budou se vám hodit: