Ingredience:
- 600 g hlávkového zelí
- 350 g vepřové krkovice
- 120 g anglické slaniny
- 140 g cibule
- 150 sterilovaných paprik
- 50 g křenu, sůl, přírodní cukr
- olej, ocet, směs pepřů, drcený kmín
Zelí nakrájíme na jemné stejnoměrné nudličky, přidáme k nim sůl, olej a cukr, lehce promícháme a uložíme do lednice. Vepřovou krkovici nakrájíme na drobné kousky a opékáme ji na pánvi s nepřilnavým povrchem, dokud nevzniknou vypečené škvarečky. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli a po chvíli i kostičky slaniny. Osolíme, přidáme trochu cukru, který necháme zkaramelizovat, zastříkneme octem a jakmile vše zašumí, stáhneme z tepla. Připravenou směs smícháme s prochlazeným zelím. Přimícháme pokrájené sterilované papričky, nastrouhaný křen a okořeníme. Před podáváním můžeme ještě lehce dochutit octem.