info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Salát z kapra

MasovéRecepty
1. 12. 2013
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2786

Ingredience (4 porce):

  • 600 g filetů z kapra s kůží
  • 600 ml vody
  • 500 ml octa
  • 200 g majonézy
  • 120 g mrkve
  • 100 g cukru
  • 80 g petržele
  • 80 g celeru
  • 15 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • snítka kopru
  • sůl
1. Do kastrolu s vodou přilijte ocet, přidejte cukr, sůl a koření, povařte cca 10 minut a dejte stranou.

2. Zeleninu nakrájejte na tenké delší nudličky, přidejte do láku, povařte 2 minuty a odstavte.

3. Očištěné filety zbavte šupin, nakrájejte na větší kousky, vložte do láku a povařte dalších 5 minut. Vychlaďte a nechte v lednici po dobu 24 hodin marinovat.

4. Poté opatrně sceďte lák a vyberte koření. Majonézu smíchejte se zeleninou a kousky kapra. Salát nechte vychladit a podávejte ozdobený koprem.

K přípravě receptu se vám bude hodit