Doba přípravy: 60 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 2786
Ingredience (4 porce):
600 g filetů z kapra s kůží
600 ml vody
500 ml octa
200 g majonézy
120 g mrkve
100 g cukru
80 g petržele
80 g celeru
15 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
snítka kopru
sůl
1. Do kastrolu s vodou přilijte ocet, přidejte cukr, sůl a koření, povařte cca 10 minut a dejte stranou.
2. Zeleninu nakrájejte na tenké delší nudličky, přidejte do láku, povařte 2 minuty a odstavte.
3. Očištěné filety zbavte šupin, nakrájejte na větší kousky, vložte do láku a povařte dalších 5 minut. Vychlaďte a nechte v lednici po dobu 24 hodin marinovat.
4. Poté opatrně sceďte lák a vyberte koření. Majonézu smíchejte se zeleninou a kousky kapra. Salát nechte vychladit a podávejte ozdobený koprem.