Ingredience:
- 400 g vepřového masa z plecka a bůčku,
- 300 g kysaného zelí,
- 150 g slaniny,
- 2 lžíce sádla,
- 2 cibule,
- 2 lžíce mouky,
- 250 ml zakysané smetany,
- 3 lžíce sladké papriky,
- 3 bobkové listy,
- 6 kuliček nového koření,
- pepř, sůl
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opečeme na sádle. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, maso pokrájené na kostky, vše osolíme a opepříme. Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme papriku, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem nebo vodou. Necháme dusit pod pokličkou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a dusíme pod pokličkou ještě asi ¾ hodiny. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme na mírném ohni dojít. Plátky slaniny nařízneme po jedné straně, vzniklý „hřebínek“ opečeme na pánvi z obou stran.
Budou se vám hodit: