info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Segedínský guláš

ReceptyMasové
12. 10. 2021
Segedínský guláš

Ingredience:

  • 400 g vepřového masa z plecka a bůčku,
  • 300 g kysaného zelí,
  • 150 g slaniny,
  • 2 lžíce sádla,
  • 2 cibule,
  • 2 lžíce mouky,
  • 250 ml zakysané smetany,
  • 3 lžíce sladké papriky,
  • 3 bobkové listy,
  • 6 kuliček nového koření,
  • pepř, sůl
 
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opečeme na sádle. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, maso pokrájené na kostky, vše osolíme a opepříme. Jakmile začne cibule hnědnout, přidáme papriku, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem nebo vodou. Necháme dusit pod pokličkou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a dusíme pod pokličkou ještě asi ¾ hodiny. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme na mírném ohni dojít. Plátky slaniny nařízneme po jedné straně, vzniklý „hřebínek“ opečeme na pánvi z obou stran.
 

Budou se vám hodit: