info text
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkySilný vývar z morkových kostí

Silný vývar z morkových kostí

ReceptyPolévky
20. 3. 2025
Talíře OPUS STRIPES-obrázek

Budete potřebovat:

  • vodu
  • 4 mrkve
  • 150 g celerové bulvy
  • 2 petržele
  • 2 cibule
  • 1 kg hovězích morkových kostí
  • 1 kg předního hovězího masa s kostí
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • petrželku na posypání
  • sůl a pepř

Do polévky:

Domácí nudle, mrkev, řapíkatý celer a petržel

Jak na to:

Morkové kosti omyjte a zbavte je všech povrchových nečistot, vložte na plech a pečete do ztmavnutí v troubě předehřáté na 200°C po dobu cca 8 minut.

Maso s kostí omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou společně s morkovými kostmi. Přiveďte k varu, snižte teplotu tak, aby přestala vařit, ale stále lehce probublávala.

Během tažení vývaru sbírejte pěnovačkou pěnu z povrchu vývaru. Cibuli ve slupce překrojte napůl a opečte dohněda řezem dolů na rozpálené pánvi. Když se pěna přestane tvořit, přisypte koření, vložte cibuli, kořenovou zeleninu a táhněte vývar minimálně 4 hodiny.

V případě potřeby dolévejte horkou vodou. Hotový vývar sceďte, dochuťte solí a pepřem. Z hladiny odeberte lehkou tukovou vrstvu.

Budou se vám hodit: