Postup:
Žloutky utřete s cukrem a změklým máslem, přidejte mouku a skořici. Vypracujte těsto a nechte ho zabalené do
potravinové fólie 30 minut odpočinout v lednici. Připravte si
formičky na košíčky, vymažte je máslem nebo použijte
olej do pečicích forem. Odpočinuté těsto vytvarujte do válečku, rozkrájejte na rovnoměrné kousky a vtlačte do formiček. Formičky naskládejte na plech a pečte přibližně
12 minut na 170 °C. Upečené košíčky nechte vychladnout.
K přípravě krému rozmělněte sýr cottage najemno, přepasírujte přes
sítko nebo
rozmixujte. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Připravte si vanilkový pudink – uvařte ho v
300 ml mléka a přidejte moučkový cukr. Jakmile pudink vychladne, zamíchejte do něj sýr. Vznikne jemný krém. Pokud byste měli košíčky skladovat delší dobu, přidejte ještě 100 g změklého másla.
Košíčky
naplňte krémem a ozdobte ovocem.