info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSlaný velikonoční beránek

Slaný velikonoční beránek

ReceptyMasové
20. 2. 2025
Keramická forma beránek

Nachystejte si:

  • 350 g uzeného masa
  • 200 g rohlíků
  • 50 g medvědího česneku
  • 50 g kopřiv
  • 7 vajec
  • 1 cibule
  • 1 šalotka
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička fenyklu rozdrceného v hmoždíři
  • 1 lžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička celého fenyklu
  • muškátový oříšek dle chuti
  • sůl a pepř
  • máslo na vymazání formy

Postup:

Pečivo nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Na oleji orestujte cibuli a šalotku, přidejte uzené maso, lehce orestujte a dejte vychladnout. Mezitím nasekejte kopřivy a česnek na drobné kousky a přidejte k pečivu. Dále přidejte vejce, tymián, fenykl a muškátový oříšek, dochuťte solí a pepřem. Při solení buďte opatrní, protože uzené maso může být slané samo o sobě. Vychladlé maso pečlivě smíchejte s ostatními ingrediencemi. Směs vložte do máslem vymazané formy a pečte na 180 °C asi 45 minut do zezlátnutí. Po upečení vyklopte a nechejte vychladnout.

S receptem vám pomohou: