Ingredience:
- 5 vajec
- 100 g pískového cukru
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček ztužovače na šlehačku
- 200 – 300 g kompotovaného ovoce podle chuti
- moučkový cukr
Nejprve si ušleháme z 5 bílků pevný sníh, do kterého za stálého šlehání pomalu přisypeme cukr a následně postupně vložíme žloutky. Do této hmoty vmícháme kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozvineme plát alobalu a rozetřeme na něj těsto, které pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 7 minut. Upečený plát ihned opatrně stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Připravíme si šlehačku, rozetřeme ji na vychladlý plát a poklademe ji kousky kompotovaného ovoce. Plát za pomoci alobalu zavineme (fólii z těsta sloupneme) a roládu necháme v lednici vychladit.Před podáváním lehounce pocukrujeme.