Ingredience na 12 kousků:
- 400 g zmrazeného sekaného špenátu,
- 1 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- ½ lžíce olivového oleje,
- špetka bylinkové soli,
- 1 vejce,
- 1 balení listového těsta,
- 2 lžíce strouhanky,
- 150 g strouhaného 30% eidamu,
- vejce na potření
Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj všechnu vodu.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V
kastrolu rozehřejeme olivový olej, zpěníme cibulku a vložíme špenát. Přidáme česnek, bylinkovou sůl a špenát chvilku podusíme. Pak jej zahustíme vejcem a necháme ho vychladnout.
Válečkem rozválíme listové těsto, posypeme ho strouhankou, rovnoměrně na něj rozetřeme vychladlý špenát a navrch nasypeme nastrouhaný sýr. Zavineme těsto do rolády a nakrájíme ji na kolečka. Ta rozložíme na
plech vyložený pečicím papírem a potřeme vyšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut.