Ingredience:
- 4 vaječné bílky
- 250 g cukru krupice
- citronová šťáva
- 250 ml smetany ke šlehání
- 300 g čerstvého ovoce
Nejprve ušlehejte pevný sníh z bílků, do kterých přidejte pár kapek citronové šťávy. Do ušlehaného sněhu přisypávejte po lžících cukr. Až sníh zhoustne, zpevní a začne se lesknout, vložte šlehací mísu do horké vodní lázně a stále šlehejte tak, aby se bílková hmota stejnoměrně zahřívala. Když je hmota teplá a na vytažené metle drží pěkné špičky, vyjměte mísu z horké lázně, chvíli zvolna promíchávejte a pak ještě teplou hmotu vložte do cukrářského sáčku. Na pečící papír stříkejte libovolné tvary, nejčastěji ozdobné spirály. Sušte v troubě při teplotě okolo 100 °C a přitom toho nechte pootevřená dvířka trouby, aby mohla unikat vlhkost. Délka sušení záleží na velikosti koláčků, ale většinou je to 1 i více hodin. Sněhové koláčky zdobte šlehačkou a ovocem a slepujte.