info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSoudková rajčata s ančovičkou a olivami

Soudková rajčata s ančovičkou a olivami

ReceptyMasové
27. 6. 2013
Doba přípravy: 10 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 798

Ingredience na těsto (4 porce):

600 g soudkových rajčat (6 ks)
60 g nakládaných černých oliv
24 g ančoviček (12 ks)    

Na dresink:

30 ml olivového oleje (2 lžíce)
15 ml červeného vinného octu (1 lžíce)
2 stroužky česneku
listová petrželka
sůl
mletý černý pepř
  1. Omytá rajčata nakrájejte na kolečka a rozložte na talíř.Přidejte ančovičky a černé olivy.
  2. Stroužek česneku utřete do misky. Za stálého míchání přidávejte postupně olivový olej, dochuťte octem, solí, pepřem a důkladně promíchejte.
  3. Listovou petržel nakrájejte nahrubo, posypte rajčata a přelijte připraveným dresinkem.

K přípravě receptu se vám bude hodit