Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Část vody z těstovin ponechejte stranou, zbytek slijte. Mezitím slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky, parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky v misce prošlehejte s částí sýra a opepřete. Přilijte 1,5–2 naběračky vody z těstovin a směs promíchejte. V hluboké pánvi rozehřejte máslo se lžící olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji. Uvařené těstoviny přidejte do pánve, přilijte 1 naběračku vody, promíchejte, povařte asi minutu, odstavte a nechte další 1–2 minuty odpočinout. Vlijte připravenou žloutkovou směs a špagety dobře promíchejte, aby se směs dostala do špaget a rovnoměrně je obalila. Hotové jídlo servírujte na talíře a každou porci posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu.