Ingredience:
- 250 g mražených špenátových listů,
- 80 g cibule,
- 4 stroužky česneku,
- olej,
- 400 ml zeleninového vývaru,
- 200 ml smetany,
- 400 g uvařených brambor,
- 70 g mrkve,
- 50 g másla,
- sůl,
- nať kopru a petržele
Oloupanou mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nitky a spaříme horkou vodou. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a smícháme se spařenou mrkví a máslem. Vytvoříme válečky, které vložíme na vymazaný plech a dáme je zvolna zapékat do trouby. Překrájíme rozmražený špenát, nakrájíme najemno cibuli a posekáme nadrobno česnek. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, pak kratičce česnek a nakonec přidáme špenát. Po chvilce vše zalijeme vývarem, krátce povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme posekané natě a podáváme spolu s opečeným bramborovým pyré. Dospělým můžeme polévku dochutit mletým pepřem.