Budete potřebovat:
400 g baby špenátu, 250 g sýru ricotta, 125 ml mléka, 100 g másla, 60 g strouhaného parmazánu, 60 g polohrubé mouky, 220 g bílého toastového chleba bez kůrky, 1 vejce, 6 rajčat, 3 stroužky česneku, 3 lžíce nasekané bazalky, strouhaný muškátový oříšek, citronová kůra, sůl, pepř
Chléb namočte na 2 minuty do mléka. Poté jej vymačkejte a smíchejte s ricottou, vejcem, muškátovým oříškem, nasekaným špenátem a strouhaným parmazánem. Osolte, opepřete a nakonec přimíchejte mouku. Z těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte v osolené vodě asi 2 minuty nebo dokud nevyplavou. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte je na kostky. Česnek nakrájejte na plátky. Obojí opečte na másle, přidejte bazalku a citronovou kůru. Podávejte s uvařenýmiknedlíčky a parmazánem.