Ingredience na 4 porce:
marináda:
- 2 lžíce olivového oleje,
- ½ bulvy fenyklu,
- šťáva z pomerančů,
- balzamikový ocet,
- 2 úhoři,
- 8 lístků šalvěje;
listový salát:
- směs salátových listů,
- pomerančové měsíčky,
- olivový olej,
- malinový ocet,
- sůl, pepř
Na marinádu orestujeme nakrájený fenykl na olivovém oleji. Přilijeme k němu pomerančovou šťávu a necháme svařit. Přidáme balzamikový ocet. Úhoře vykostíme a naporcujeme. Na každou porci dáme lístek šalvěje a vytvoříme závitek, který napíchneme na špejli. Závitky dáme na 5 hodin marinovat. Marinovanou rybu lehce osušíme. Na
pánvi rozpálíme olej a závitky opečeme. Zalijeme trochou marinády a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 15 minut. Opečený závitek překrojíme na polovinu a servírujeme s listovým salátem. Na listový salát smícháme více druhů listů, k nim přidáme měsíčky pomeranče bez blanek a ochutíme olejem, octem, solí a pepřem.
Budou se vám hodit: