info text

Srbský pasulj

ReceptyPolévky
28. 2. 2025
Sada nádobí PRESIDENT Stone, 8 dílů - obrázek

Nachystejte si:

  • 500 g bílých fazolí uvařených dle návodu
  • 100 g brambor na kostky
  • 100 g uzené slaniny krájené na kostky
  • 20 ml oleje
  • 4 ks rajčat krájených na kousky
  • 1 ks cibule krájená nadrobno
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku sekaného nadrobno
  • 3 stonky řapíkatého celeru krájeného na kostičky
  • 2 mrkve krájená na kostičky
  • 1 petržel krájená na kostičky
  • 1 lžíce vinného octu
  • 1 lžička červené mleté uzené papriky
  • 1 lžička pálivé mleté červené papriky
  • majoránka a oregano dle chuti
  • vývar nebo voda dle potřeby
  • sůl, pepř
  • čerstvá petržel na posypání

Postup:

V hrnci s olejem orestujte slaninu, mrkev, brambory, petržel, celer, česnek, přidejte protlak, znovu krátce restujte, přisypte obě papriky a opět orestujte. Zalijte vývarem nebo vodou, vložte rajčata a vařte do změknutí. Přidejte podle návodu uvařené fazole, ochuťte kořením, octem a dochuťte solí a pepřem. Vody nebo vývaru mějte v hrnci tolik, aby bylo vše těsně pod hladinou. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

S receptem vám pomohou: