Ingredience:
- 600 g srnčího hřbetu, sůl, zvěřinové koření (celý
- pepř, nové koření, jalovec, suchý rozmarýn,
- tymián, kmín a sušený celer), olej, 600 g čerstvého
- ovoce (jablka, hrušky, švestky, ananas apod.)
- 100 g sušeného ovoce (kokos, rozinky)
- 300 g listového těsta, vejce, skořice
- přírodní cukr, 60 g strouhanky
- 150 g brusinkového kompotu, máta
Srnčí hřbet nakrájíme na medaile, potlučeme koření, promícháme s olejem a solí, vmasírujeme do masa a dáme 30 minut odležet do lednice. Nakrájíme ovoce, část promícháme s cukrem, skořicí a strouhankou, z listového těsta vyválíme plát, překrojíme na čtverce a do každého vložíme ovocnou náplň. Cípy těsta umáčkneme, šátečky potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě (200 °C,15 minut). Zbylé ovoce svaříme s kokosem, rozinkami a brusinkovým kompotem. Medaile zprudka opečeme z obou stran na
pánvi, zastříkneme červeným vínem a necháme pod pokličkou na mírném ohni 5 – 7 minut dojít. Podáváme s pečenými měšci.
Budou se vám hodit: