info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSteak z tuňáka na smažené rýži

Steak z tuňáka na smažené rýži

MasovéRecepty
25. 5. 2021
Steak z tuňáka na smažené rýži

Ingredience:

  • 700 g steaku z tuňáka, 200 g rýže, 2 bílky
  • 30 g bramborového škrobu, sůl
  • směs kari koření
  • mletý hřebíček a muškátový ořech
  • 500 g pekingského nebo raného hlávkového zelí
  • 100 g cibule, rýžový nebo vinný ocet (50 ml)
  • 30 g třtinového cukru, 50 g mrkve
  • mletý zázvor, bílý pepř a kvalitní olej na pečení
Do uvařené rýže vmícháme bílky, polovinu škrobu, sůl a koření. Ze vzniklé hmoty vytvoříme a usmažíme na rozpáleném oleji placky. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme na nitky nakrájenou mrkev a po chvilce vložíme zelí nakrájené na širší nudle. Vmícháme zálivku připravenou z cukru, soli, octa, trochy vody a poloviny škrobové moučky. Vše krátce povaříme a okořeníme mletým zázvorem. Steaky z tuňáka osušíme, vložíme do rozpáleného oleje, krátce a prudce je opečeme na pánvi a poté je necháme pozvolna dotáhnout v troubě předehřáté na 90 °C. Hotové steaky osolíme, opepříme a podáváme na smažené rýži.
 

Budou se vám hodit: