Ingredience:
- 700 g steaku z tuňáka, 200 g rýže, 2 bílky
- 30 g bramborového škrobu, sůl
- směs kari koření
- mletý hřebíček a muškátový ořech
- 500 g pekingského nebo raného hlávkového zelí
- 100 g cibule, rýžový nebo vinný ocet (50 ml)
- 30 g třtinového cukru, 50 g mrkve
- mletý zázvor, bílý pepř a kvalitní olej na pečení
Do uvařené rýže vmícháme bílky, polovinu škrobu, sůl a koření. Ze vzniklé hmoty vytvoříme a usmažíme na rozpáleném oleji placky. Na
pánvi osmahneme cibuli, přidáme na nitky nakrájenou mrkev a po chvilce vložíme zelí nakrájené na širší nudle. Vmícháme zálivku připravenou z cukru, soli, octa, trochy vody a poloviny škrobové moučky. Vše krátce povaříme a okořeníme mletým zázvorem. Steaky z tuňáka osušíme, vložíme do rozpáleného oleje, krátce a prudce je opečeme na pánvi a poté je necháme pozvolna dotáhnout v troubě předehřáté na 90 °C. Hotové steaky osolíme, opepříme a podáváme na smažené rýži.
Budou se vám hodit: