info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSteak z tuňáka s bazalkovým pestem

Steak z tuňáka s bazalkovým pestem

ReceptyMasové
8. 11. 2021
Steak z tuňáka s bazalkovým pestem

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g filet z tuňáka,
  • olivový olej,
  • mořská sůl,
  • černý pepř v mlýnku,
  • čerstvý tymián;
pesto:
  • čerstvá bazalka (1 díl),
  • strouhaný parmezán (1 díl),
  • olivový olej (1½ dílu),
  • pinie (½ dílu),
  • sůl, pepř,
  • česnek,
příloha: zeleninová ratatouille
Nejprve si připravíme pesto. Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixujeme je. Olej před tím pořádně vychladíme, jinak se může pesto srazit. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně přidáme olej a krátce promixujeme. Filet z tuňáka nakrájíme na steaky. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Posypeme lístky tymiánu. Rozpálíme pánev a tuňáka zprudka opečeme na grilovací pánvi z obou stran tak, abychom na něm vytvořili mřížku. Pečeme krátce asi 2 minuty z každé strany, to znamená na medium rare. Podáváme s ratatouille a bazalkovým pestem.
 

Budou se vám hodit: