Ingredience na 4 porce:
- 200 g filet z tuňáka,
- olivový olej,
- mořská sůl,
- černý pepř v mlýnku,
- čerstvý tymián;
pesto:
- čerstvá bazalka (1 díl),
- strouhaný parmezán (1 díl),
- olivový olej (1½ dílu),
- pinie (½ dílu),
- sůl, pepř,
- česnek,
příloha: zeleninová ratatouille
Nejprve si připravíme pesto. Do
mixéru vložíme všechny ingredience a umixujeme je. Olej před tím pořádně vychladíme, jinak se může pesto srazit. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně přidáme olej a krátce promixujeme. Filet z tuňáka nakrájíme na steaky. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Posypeme lístky tymiánu. Rozpálíme pánev a tuňáka zprudka opečeme na grilovací pánvi z obou stran tak, abychom na něm vytvořili mřížku. Pečeme krátce asi 2 minuty z každé strany, to znamená na medium rare. Podáváme s ratatouille a bazalkovým pestem.
Budou se vám hodit: