info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéŠtrasburská plněná kachna se zelím

Štrasburská plněná kachna se zelím

MasovéRecepty
20. 5. 2021
Štrasburská plněná kachna se zelím

Ingredience:

  • 1 kachna
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce (5 žloutků), 50 g slaniny
  • 100 g šunky nebo uzeného masa
  • 150 g vepřových nebo drůbežích jater
  • 100 ml smetany
  • sůl, mletý kmín, bílý pepř
  • mletý rozmarýn, muškátový oříšek
Očištěnou a omytou kachnu prořízněte podél hrudní kosti a postupně vykostěte tak, že v kůži a mase zůstanou pouze koncové kosti křídel, stehen a biskup. Svalovinu na prsou i stehnech prořízněte, rozprostřete po kůži a zlehka ji osolte a okmínujte. Z mletého masa, vajec, smetany a koření vymíchejte jemnou fáš. Dochuťte solí a přidejte na stejnoměrné kostky nakrájenou slaninu, šunku a játra. Směs vytvarujte do válce a vložte na vykostěnou kachnu. Následně sešijte kůži kachny tak, aby vzniknul válec připomínající tvarem kachnu. Ten pak zabalte do hliníkové fólie a pečte v troubě asi 90 minut v mírné teplotě. Podlijte vše dostatečně vodou a přidejte nasekané kosti, sůl a trochu drceného kmínu. Na závěr kachnu rozbalte a dopečte při teplotě 200 °C. Z vypečených kostí a výpeku připravte šťávu. Plněnou kachnu krájejte na silnější plátky a podávejte s knedlíky a zelím.
 

Budou se vám hodit: