Stává se vám často, že stojíte před regálem uzenin a srovnáváte, která šunka má vyšší podíl masa, méně soli a je nejvyšší jakosti, a nikdo vám s tímto výběrem odborně nepomůže? Tak proč si svoji vlastní šunku dle své chuti nevyrobit? A to zejména v době, kdy žijeme „eko“, jíme „bio“ a hlavně si vyrábíme vše tzv. home-made. Díky šunkovaru PRESTO je příprava této masové pochoutky mnohem snadnější a hlavně bez zdravotního rizika.
Moderní retro
Možná si ještě vzpomenete na šunku připravovanou našimi babičkami. Ačkoliv výsledný produkt byl exkluzivní, samotné kuchyňské pomůcky na přípravu vypadaly spíše jako mučicí nástroje. A ani samotná výroba nebyla zdaleka tak jednoduchá. Proto si dnes můžete zvolit jinou cestou zhotovení té své pravé domácí šunky a nemusíte hledat na půdě náčiní po předcích.
Vsaďte opět na nás, na českou TESCOMU! Koncem listopadu uvádíme na trh vychytaného pomocníka –
šunkovar PRESTO, kterému ve výbavě nechybí
univerzální teploměr pro přesnou kontrolu vodní lázně v průběhu dušení šunky. Teploměr má na
ciferníku zvýrazněnou výseč, která znázorňuje maximální a minimální teplotu lázně, ve které se šunka připravuje.
Zdravotní nezávadnost především
Šunkovar PRESTO je patentovým výrobkem a je vyroben ze
speciálního plastu, který spolehlivě odolá teplotám do 100 °C (var vody). Nádoba je navíc opatřena
nožičkami ze žáruvzdorného silikonu, jehož odolnost je závratná - do 230 °C.
Teploměr a stlačovací pružina jsou vyrobeny z prvotřídní nerezavějící oceli. Díky dokonalému materiálovému zpracování se šunkovar dobře čistí, nezachází. Nahrazuje klasické hliníkové modely, jejichž zdravotní nezávadnost je většinou problematická.
Šunku lze připravovat přímo v nádobě, bez použití mikrotenových či jiných plastových sáčků. Benefitem výrobku je
redukce pro přípravu poloviční porce, kterou je šunkovar PRESTO vybaven.
Šunka ze Zlína
Že nevíte, jak na tu pravou domácí šunku? Nemusíte mít obavy, s koupí šunkovaru obdržíte i
návod k použití s devíti originálními recepty pro přípravu několika druhů šunky a dalších pokrmů v podobě teriny, paštiky nebo třeba tradičních českých brambor se smetanou.
Pokud jste si doposud pochutnávali na italské Parmské šunce, španělské Jamón curado, Holštýnské či Pražské, věřte, že dnes si pochutnáte i na té zlínské „tescomácké“.
Domácí krůtí šunka s tymiánem
Domácí kuřecí šunka s olivami
Domácí vepřová šunka s česnekem
Paštika z drůbežích jater s proscuittem
Vepřové koleno se švestkami a ořechy